rssfacebook

 

 Web /  UI / UX design és trendek / Web designer élet
C++ developert keres az Aimotive

Web designer élet
   

 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 1/1
db/oldal:
Létrehozó:  RRomeo  2009.04.01. 12:14 
SzerzőHozzászólás
RRomeo
 2017.05.25. 00:00   20. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Na ismerős valakinek a szitu? :-)

RRomeo
 2014.01.03. 12:42   19. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Nagyon érdekes és őszinte cikk a legnagyobb hatású flash oldal, a 2advanced alapítójáról Eric Jordan-ről - a sikerektől egészen a kiégésig:
Digital Pioneers than and now... Eric Jordan
http://www.thefwa.com/digitalpioneers/eric-...

deko
 2010.01.16. 23:35   18. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  11. hozzászólás  
Mint írtam, ezt az oldalt leginkább arra használom, hogy felmérjem a megrendelő ízlését, másrészt remek inspirációkat ad.
Valóban nincs benne üzlet ha valaki egy az egyben kéri. Régebben volt olyan eset hogy megvettünk ilyen template-et, de így is, úgy is átkellet gyúrni a megrendelő elképzelései alapján. Szóval eddíg soha sem került ki úgy, ahogy az ott látható, de jó ideje már nem volt arra példa, hogy innen vásároltunk volna:)

A linket meg azért raktam ki, mert esetleg kezdő egy webdesignereknek nagy segítség lehet, ha van hol molyolgatni 5letekért:)

RRomeo
 2010.01.08. 22:10   17. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  14. hozzászólás  
Ez egy bizonyos igényszintet kielégít. Sablonfák jók lesznek építészeti previzualizációkhoz, nem kell ahhoz újat modellezni nulláról. Konfigurálható kész deisgn-ok is jók sok mindenre: kevés idő, kevés pénz, nincs elképzelés stb. akkor jó szolgálatot tesznek.
De a legjobb alkotások mindig is egyediek voltak. És vannak akiknek igényük van erre, és nem kell nekik olyan ami ezer másiknak is lehet.

RRomeo
 2010.01.08. 22:07   16. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Mondok egy egyszerű példát erre: itt van ez a felület, tehát maga az ArtistPub. Eredetileg gondolkoztunk anno azon is hogy egy letölthető ingyenes fórum engine-t bekonfigurálunk aztán meglátjuk mi lesz belőle. Sokan csinálják így, NAGYON sokan. De aztán rájöttem hogy ez nem lesz elég, specifikus elképzelések és igények vannak, így mégsem lesz jó megoldás az. Kiderült hogy a csapat programozóiban van elég tudás és lelkesedés ahoz is hogy egyedit, specifikusat cisnáljanak specifikus design-al és minden egyébbel.
Egyik oldalról lett volna benne egy halom funkció ami érdekes és jó (meg egy csomó ami hulla felesleges), a másik oldalról pedig meg lettek fogalmazva elvek, többek között olyanok is, amiket ezekben a sablon fórumokban egyébként is utálunk (pl. ha valaki csak pár szót ír be a hozzászólása a számos sallang miatt ugyis igen magas lesz de sorolhatnám még). Végül mégsem a letöltöm-bekonfogolom hadd szóljon lett belőle, így egyedi. Nem a legjobb persze, sokat változott azóta minden, pl. nekünk sincs annyi időnk foglalkozni vele ahogy szeretnénk, de nem bántuk meg ezt a döntést ennyi idő után sem (legalábbis remélem, én biztos nem).

Matyrix
 2010.01.08. 13:29   15. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Hehe, jó lett ez a kis folyamatábra. :)

Egyébként ma már pár nap alatt felépítenek az embernek egy házat amerikában, előre elkészített sablon anyagokból(biztos sok helyen máshol is, csak onnan láttam videókat legtöbbször)... Szinte rengeteg mindent lehet előre készítve megkapni... De mindig volt, van, és lesz magas igény az egyedi kialakításokra... Ez valahogy egy versengés, emberi természet is... Idővel remélhetőleg az oktatásba is beépül rendesebben a CG, és még többet akarnak majd.

Szóval azért korántsem elégszik meg mindenki a letöltött kész anyagokkal.. Főleg, hogy idővel még összetettebb lesz ez a téma is, és megint ott fogunk tartani, hogy egyszerűbb újra elkészíteni valamit mint letölteni és átalakítgatni egyedire, amilyenre szeretnénk... Kb mintha azt mondanánk, hogy pár év múlva nem lesznek szoftvergyártó cégek, mert minden más programból összekókányolják ctrl+c/v vel az új programokat, hisz "már meg van majdnem írva, csak kicsit kell rajta ollózni, és olyan lesz mint amit mi szeretnénk.". :)

endi
 2010.01.06. 15:45   14. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Hát nem azt mondtam hogy jó ez így... de ez a jövő sajnos...
3d-ben is...

RRomeo
 2010.01.06. 15:30   13. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  12. hozzászólás  
Akkor nincs értelme 3D-bens em modellezni, csak keresel egy jobbfajta modellt a neten és megvezsed, letöltöd majd esetleg módosítod kicsit nem? :-)
Ez nem ennyire egyértelmű, ha így lenne már régen befellegzett volna a legtöbb webdesignner-nek. Szerencsére sokan szeretnének nem egy bárki által letölthető sablont, hanem egy saját szájíznek megfelelő teljesen egyedi oldalt.

endi
 2010.01.06. 15:00   12. hozzászólás 
ProfilE-mail
  11. hozzászólás  
Hát pedig ez a jövő, előre elkészített dolgokat venni és használni...
Gondolom ennyi pénzért senki se fog hasonlót csinálni egyedileg...

RRomeo
 2010.01.06. 12:10   11. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  9. hozzászólás  
... de ebben neked mi az üzlet grafikusként ha rámutat egyre, és megveszi?
+ ezeket nem rakod be a portfóliódba az biztos...

RRomeo
 2010.01.06. 12:09   10. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Small talk with a web designer:

deko
 2009.09.12. 13:59   9. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Tudom nem szép dolog lopni ötleteket, de néha nagyon jó ha van olyan oldal ahol csemegézhetünk, tanulhatunk mások munkáiból. Megvallom én ezt oldalt látogatom, ha néha elakadok egy-egy design elkészítésében, mert sok jó, használható tippet tudok kapni belőle:

http://www.freesitetemplates.com/

Sokszor annyira jól elkészített oldalak is vannak fent, hogy néha nem érdemes belefeccölni az időt, csak simán megvenni a kb. 60 dolláros átlagú oldalt és azt átalakítani.
Nagyjából 10 000 ft-ért kapunk egy kész designt:)

Mikor kapok egy megrendelést, akkor a megrendelőnek meg mutatom ezt az oldalt és kérem tőle, legalább 3 olyan designt mutasson ezekből, ami közel áll az elképzeléséhez.
Sokban segít, hogy ebből kitaláljam mi tetszik neki.

Előfordult olyan is amikor azt mondta valaki, neki egy-az-egyben ez kell neki, és akkor le van tudva a dolog:) Sajnos ez igen ritka:)

RRomeo
 2009.09.08. 10:40   8. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
If Architects Had to Work Like Web Designers:
http://www.digitalsurvivors.com/archives/00...

RRomeo
 2009.05.14. 15:13   7. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Nagyon jó bejegyzés:

Olvasói rovat - Grafikához értés, arcoskodás
http://modoros.blog.hu/2009/05/14/olvasoi_r...

RRomeo
 2009.05.05. 21:00   6. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  5. hozzászólás  
ismerős, bár nálam egy rokon volt hasonlóan aki meg volt lepve miután elküldtem a francba az animGIF-jeivel - nem értette miért mondom neki hogy ez esetben nem adom a nevem a neki készült szívesség munkához, sőt jobb ha valaki máshoz fordul :-)
Na jó, nincs mindenki képben a trendekkel, 1996-97-ben pl. ez még egész menőnek számított :-)

moe3ius
 2009.05.05. 15:38   5. hozzászólás 
Profil
 
:) Volt egy megrendelőm, akihez elmentem, hogy átdumáljuk a dolgot. Eljutottunk a menüig, ahol felpattant és egy "Mutatok valamit!" felkiáltással a gépéhez szaladt. Behozott vmi oldalt, fekete háttérrel, statikus szürke-gombos horizontális menüvel, majd rábökött az oldal alján lévő animált gif-re, amin miki egér mutogatott 2 frame-en egy villogo e-mail feliratra.
"Ilyet tudnál csinálni nekem?!"
Aztán megbeszéltük, hogy nem is akar ő ilyet szerintem :D

deko
 2009.05.01. 19:43   4. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Az én lelkem legnagyobb problémája amikor úgy kell design tervet készítenem, amikor azt sem tudom hogy épüljön fel az oldal, milyen funkciók lesznek, mi lesz a menüben, mi lesz a tartalom. Naponta kínlódok olyanokkal, hogy nem tudom mit írjak be design tervbe egy pl. gombra, mi lesz a leghosszabb szöveg, úgy érzem a megrendelő sem tudja előre mit szeretne látni és megmutatni, emiatt a designerre próbálja ezt a feladatot átruházni. Én már semmi mást nem teszek csak használom LOREM IPSUM-ot:) Bejön:)

RRomeo
 2009.04.02. 12:21   3. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  2. hozzászólás  
Huh, nem semmi story, nagyon jellemző! Szánalmas...
Na igen, bár ez más ennek a témakörbe tartozna:
http://www.artistpub.hu/index.php?p=forum_s...
de végül is mind1, hiszen ezek a "hülye megrendelős" dolgok a legerősebb lenyomatai a "Web designer élet"-nek, szóval van átfedés :-)

endi
 2009.04.01. 13:28   2. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Szó szerint megtörtént: weboldal készítés külföldi megrendelőnek. Már vagy tíz verzió készült, folyton átvariáltak mindent. Aztán a megrendelőnek zseniális ötlet jutott eszébe. Kinyomtatta az összes verziót, ollóval szétvagdosta, a darabokból összeragasztott egy új verziót, beszkennelte és elküldte emailban...

RRomeo
 2009.04.01. 12:14   1. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Itt lehet kibeszélni mindent ami a nyomja a lelketek :-)

Kezdésként egy löket hogy miről is szólna ez a topic itt:
http://www.webdesignerdepot.com/2009/03/40-...
 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 1/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra