rssfacebook

 

 2D /  Tanulságos esetek / Próbamunka - igen, nem miért szükséges?
C++ developert keres az Aimotive

Próbamunka - igen, nem miért szükséges?
   

 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 4/1
db/oldal:
Létrehozó:    2010.09.23. 09:45 
SzerzőHozzászólás
RRomeo
 2017.04.27. 00:00   68. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  64. hozzászólás  
Huh, ebbe a videóba belenézés nem dobott fel... sajnos van ilyen.

 2016.11.17. 17:17   67. hozzászólás 
Profil
 
szervusztok, Emlékszem , hogy valaki innen dolgozott valamilyen butor modellező cégnek , s arra panaszkodott hogy ejszaka is zargatták telefonon aztan ki sem fizették, ha magadra ismersz kerlek jelentkezz lenne pár kérdésem...

RRomeo
 2015.06.01. 15:47   66. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Érdekességkép: tegnap beszéltem egy HR-essel aki nem ismerte a próbameló fogalmát, mikor elmondtam azt mondta ez nem etikus, és ők nem alkalmazzák - max, ilyen 1-2 órás helyben kitöltendő tesztekről tud.
Kedves próbamunkát csináltatók! Hacsak nem szuper specifikus a munka, vagy nem 1-2 év alatti tapasztalattal rendelkező embereket akartok megszűrni ne legyetek már felháborodva ha tapasztalatabb csókák visszapattintanak benneteket mikor felhívjátok őket hogy lenne az elbeszélgetés előtt egy ilyen is é saddig nem lehet továbblépni míg ez nincs meg...

RRomeo
 2012.07.23. 11:30   65. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  62. hozzászólás  
Lehetséges. Adódhat olyan, hogy a probameló olyan shittes, vagy annyira kevés idő van rá stb. hogy persze hogy nem fogja úgy tudni megcsinálni az adott delikvens mint azokat a munkáit amikre volt használható brief, kiindulási anyag stb. + elegendő idő, így anno normálisan ki tudott dolgozni, és amiket többek között pont emiatt ki is rakott a portfoliójába. Arról nem is beszélve hogy akad olyan is hogy a helyszínen mondják meg hogy XY software-t kell használni, és neked gyakorlatod pl. pont a másikban van.

 2012.07.23. 10:50   64. hozzászólás 
Profil
 
nem 76 . 65..

 2012.07.23. 10:38   63. hozzászólás 
Profil
 
Szervusztok mivel volt itt egy websorozat link ami bizonyos problémákat feszeget, gondoltam ehhez a témához kapcsolodhat ez a brilliáns magyar film, remélem elindít némi beszélgetést nekem a 40 edik perc meg a 76 odik különlegesen tetszik :) .
http://film.indavideo.hu/video/f_off_hollywood

VisualHarmony
 2012.07.06. 16:43   62. hozzászólás 
ProfilE-mail
  61. hozzászólás  
Szerintem sok esetben a munkáltató azt hiszi, hogy ha oda dob pár ötletet az már megvalósítható.
Ilyenkor jön az, hogy elkezdesz adatokat kunyerálni(mer ugye szerinte neked ez is a dolgod, nem az ő dolga lenne a segged alá rakni, hogy te csak a dolgodra tudj koncentrálni), ő meg nem tud adni vagy szimplán old meg feeling.
Gondolom ilyenkor pont rász@rik az egészre a delikvens is + nincsből nem lehet semmit csinálni és így a próbameló szintje nem üti meg a portfolióét ahova midnenki a legjobb, legszebb dolgait pakolja(ezeket elég ritkán készíti az ember kifogasolható adatszolgáltatást követően, vagy 20* átvariált rövid határidős munkák közbe).
Viszont tényleg arra kéne legyen a próbaidő, hogy az adott cég workflowjába meg egyebekbe nyerj némi betekintést és azt teszteljék, hogy ott miként állod meg a helyed.

RRomeo
 2012.07.06. 14:36   61. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Én olyat kaptam nemrég, hogy bár a portfólio és a tapasztalatom magáért beszél, azért csináljak próbamelót, mert egy csomó olyannal találkoztak hogy a portfóliójuk profi volt, a próbameló meg szar... továbbra is azt mondom hogy a próbaidő erre van kitalálva, igazából azt nem értem hogy ez mi, nem foglalkoztak ezek a próbamelóval és csak banyomtak valamnit, vagy behazudtak a portfóliójukkal?

 2012.07.06. 10:33   60. hozzászólás 
Profil
 
Nekem volt egy furcsa esetem , űrhajók texturáinak festése, végezd el a próbamunkát utána a világ minden pénze a tiéd + kacsalábon forgó palota. MSN cím. Gondoltam ez érdekes . Felvettem az illetővel a kapcsolatot. Össze-vissza handabandázik a gyerek hogy ő csak egy összekötő meg így meg úgy legyen kész 2 nap múlva (low poly okosság) átküld 3 om hajót . Na eltelik pár nap. Jelentkezem hogy kész átküldöm. Nagyon jó köszönik szépen majd jelentkezik.
Mondom én meg köszönöm a modelleket akkor ha nincs fizetés kirakom ingyen .
Azt ne merjem mert akkor és akkor itt fenyegetés (amit el tudtok képzelni) utána könyörgés hogy ha ezt megtudja a főnöke öt biztos kirúgják . Írja a gyerek hogy lépjek kapcsolatba a főnökével mert akar velem beszélni. Mondom én meg nem. Jelentkezés msnen Tíltás..
Én mondjuk nem csináltam de ha nem fizetnek lehet kitenni concepteket közösbe, stbi...
Tanúság:
Így nem nyernek semmit de legalább vesztenek az igen profi üzlet emberek .

mito
 2012.07.01. 13:03   59. hozzászólás 
Profil
 
Próbamunkás melóra nem szabad jelentkezni, pont.
Én is csináltam sajnos párat, mire rájöttem, hogy ez mekkora köcsögség. Legutóbb egy animációs filmhez kértek figura terveket, gondolom az oldalon jelenlévők közül még megkapták páran azt az e-mailt. Értelmesebb dolognak tartom, ha szórakozásból csinálok helyette valamit a portfóliómba, vagy akár csak a fióknak. Jó a főoldalra kitett videó. Abszolút egyet értek vele.

RRomeo
 2011.06.17. 14:41   58. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Ebben az hülye websorozatban mindez ez is hangzik 2:38-tól:
http://www.youtube.com/watch?v=BBuRq-9kYHI&...

SamBoga
 2011.05.10. 12:11   57. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  56. hozzászólás  
nagyszerű úgy dolgozni hogy dupla munkát végzel féláron... - itt a tisztességes megoldás az lett volna hogy tisztázzák az elején feltételeket, amúgy nem éri meg nyomott árat adni mert az a tapasztalat hogy hiába kerül be valaki alacsony összeggel a későbbiekben nagyon kevés esélye lesz magasabb árat kialkudni más munkáknál

ha már a cégek mindenképp próbamunkáztatnak azt tegyék pályázat formájában, ahol a nyertes megfelelő szakmai szempontok alapján díjat kap, mondjuk az más kérdés hogy ha a próbamunka otthon készül akkor ugyanott van a munkaadó mintha a portfóliót nézegetné, mert nem fogja tudni hogy a jelentkező mennyi idő alatt éri el a kívánt minőséget és csalódás érheti amikor az akkor alkalmazott tag a határidő végén még a munka harmadával sem végzett...

unreal
 2011.05.10. 09:29   56. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Sziasztok

A hirdeto kiletet nem fedem, fel de az utolso tanulsagos mondatat bevagom, szerintem ertheto mindenki szamara:

"Azoknak a jelentkezett grafikusoknak, akiknek a probamunkai elnyeri tetszesunket, elmagyarazzuk az adott munkafeladatot, amelyre a grafikust keressük, megkerve toluk egy árajánlatot. Az vegso nyertes az lesz, aki a legjobb árfekvesbe a leghamarabb elkészíti a játék designjat."

biff
 2011.05.06. 12:47   55. hozzászólás 
ProfilE-mail
  53. hozzászólás  
Valamennyire komoly cég.
http://www.profession.hu/hu/allas/-d-grafik...

Szóval ebből meg nem mondanám milyen próbamunkával fognak előállni.

unreal
 2011.05.05. 21:47   54. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
Mindig az jut eszembe, mikor probamelo kapcsan 7 evvel ezelott , kiszallok a kocsibol, majd oldalranezek, es a probamunkas logom ott viritott 2x2 meterben felszerelve egy keritesre.... neztem mint majom a puszedlire..

U

SamBoga
 2011.05.05. 21:42   53. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  51. hozzászólás  
gondolom a kiválasztott "ingyenmunkás" nyer egy 3. színes kavicsot a másik kettő mellé díjazás gyanánt...

amúgy a munkavállalónak is van felelőssége abba hogy a kiírások alapján felmérje a munkaadó cég profizmusát és ha érzi hogy zavar van az erőben akkor átlépje, sajnos a dilettáns cégeknél nagyobb az esélye hogy más dolgok is dilettáns módon működjenek - gondolom James Cameront is megkérték hogy forgassa le az Avatart mielőtt leforgatja az Avatart...

endike
 2011.05.05. 20:39   52. hozzászólás 
ProfilE-mail
  51. hozzászólás  
zseniális, szenzációs... :D

biff
 2011.05.05. 19:35   51. hozzászólás 
ProfilE-mail
 
Tisztelt Jelentkező!

Mindenekelőtt köszönjük jelentkezését a meghirdetett 3D grafikus állásra, melyre több mint 60 önéletrajz érkezett. Célunk, hogy csapatunkat a legalkalmasabb kollégákkal bővítsük, ezért nagy hangsúlyt fektetünk a kiválasztás folyamatára. Általában első körben összetett teszttel mérjük fel, hogy egy jelentkező rendelkezik-e az adott munkakör ellátásához szükséges kompetenciákkal. Jelen állás betöltésére egy kreatív, saját ötleteit különböző grafikus, animációs és egyéb programok segítségével önállóan megvalósítani képes kollégát szeretnénk találni. Ezen képességek mérése tesztek segítségével hatékonyan nem oldható meg, ezért arra kérnénk, hogy készítsen egy rövid, tömör filmet animációkkal színesítve, mely bemutatja cégünk egyik termékének működését és kiemeli legfontosabb tulajdonságait. Minden jelentkezőnek így szeretetnénk lehetőséget adni arra, hogy bemutassa tehetségét, tudását. Az elkészült filmet egy személyes találkozón tekintjük meg, melynek során lehetséges egy rövid referencia ismertetés is korábbi, saját munkákból. A bemutatóhoz kivetítő és média lejátszó rendelkezésre áll. A bemutató tervezett napja: 2011.05.11. a pontos időponttal kapcsolatban, vagy egyéb kérdés esetén, kérem, keressen e-mail útján vagy telefonon.

Bemutatandó termék

CARMEN rendszámfelismerő szoftver és ParkIT kamera

A rendszer működése egy beléptető alkalmazás esetén:

1. A jármű megérkezik egy lezárt sorompó elé
2. A ParkIT kamera képet készít a járműről, melyen jól látható a rendszám
3. A kép továbbításra kerül a CARMEN rendszám azonosító szoftver felé
4. A CARMEN szoftver megkeresi a rendszámot a képen, majd a rendszámról leolvassa a karaktereket.
5. A rendszám információ kiértékelése adatbázissal való összevetése után megtörténik a sorompó nyitása

CARMEN rendszámfelismerő szoftver fontosabb tulajdonságai

- Gyors és pontos karakterfelismerés
- Ország és karaktertípus független azonosítás

(nem fér ide több...de mind1 is:)

 2011.04.23. 11:22   50. hozzászólás 
Profil
 
Kérni azt lehet..

SamBoga
 2011.04.06. 11:19   49. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  46. hozzászólás  
mondjuk óvatosan kell bánni az ilyen kapott anyagokkal mert a szerzői jog papír nélkül is védi, viszont te a munkádért kérhettél volna juttatást
 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 4/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra