rssfacebook

 

 2D /  Logotervezés, tipográfia, ikonok / A budapesti olimpiai pályázat logója
C++ developert keres az Aimotive

A budapesti olimpiai pályázat logója
   

 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 1/1
db/oldal:
Létrehozó:  APTeam  2016.04.17. 17:18 
SzerzőHozzászólás
adatfalo
 2016.04.22. 14:41   9. hozzászólás 
ProfilWeb
  8. hozzászólás  
A külföldi logókra válaszolva: A párizsi (próbálja) az öt-karika színét színátmenetesen ábrázolni, bevallom szerintem is lehetnének markánsabbak, de ezekkel az élénk színekkel a felvilágosodást és a boldogságot szeretnék szimbolizálni (véleményem szerint).
Míg a Los Angeles (amerikai) logó nem egy tündért ábrázol, hanem egy angyalt, tekintve, hogy az angel angyalt jelent, míg a Los Angeles, röviden L.A spanyolból fordítva "A mi úrnőnknek, az Angyalok királynőjének faluja a Porciúncula folyón" a jelentése. Szerintem az emberek nagy része veszi is a lapot.

A magyar logó nem a volt személyes kedvencem, mikor nézegettem az indulókat (másra szavaztam), de miután nyert, és megnéztem a grafikai stúdió oldalát, és az ott megosztott részleteket, rájöttem, hogy igencsak sok munka van ebben a logóban is, amihez pedig elismerésem, még akkor is ha nem lesz mindenki kedvence.

Gabóca
 2016.04.19. 13:30   8. hozzászólás 
ProfilWeb
 
Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, hogy én is elmondom a véleményemet a logókkal kapcsolatban.

Először a mi logónkról írok: tudom, hogy a fekete figurát a Szabadság-szoborról mintázták, de külföldön nem ismerik, ezért jobb lett volna, ha Parlamentet ábrázolt volna. Vagy valami mást. És nem konfettidarabkákkal kellene ábrázolni. Ezért tetszik nekem a közönség által szavazott logó, mert a legismertebb magyar népmotívumot, a tulipánt ábrázolja, ami a mi nemzeti virágunk. És sok külföldi ismeri már és szeretik is. Bár néha egy páva farktollait látom benne :) A betűtípusa kicsit szocialista beütésű. Emlékeztet a 'Világjárók' könyv betűtípusára:
http://marvin.bookline.hu/product_images/60...

Most a külföldi logókról írok.
Az olaszos nagyon tetszik. Nagyon jól el lett találva. A franciát nem igazán értem. Okés, hogy Eiffel-tornyot ábrázol. A szalagok -vagy akármik- szivárványszínűek és nem ötkarikás színű. Ha kicsit oldalra döntöd, egy egybeolvadt 24-es számot látsz. Az amerikait tényleg nem értem. Miért pont tündért választottak? Ezt inkább az úszó vébének kell átadni, mert a "tündér" egy úszónőt ábrázol. Nem passzol az olimpiához.

csonti
 2016.04.18. 09:25   7. hozzászólás 
ProfilWeb
 
több helyen is tisztán látni, h nem pt pontos, ellenben csak úgy simán pakolgatta az elemeket, nem illsztette koordinátákkal a helyükre. a font íveit se javitotta ki, hullámzik és vibrál. a kék alapra pakolt fehér logó evoba pedig egy kis hupli hiba becsúszott :) a modify (tükrözés, forgatás) hibái is benne maradtak az iveknél.

tsirche
 2016.04.17. 22:15   6. hozzászólás 
Profil
 
Ja, a legjobb szerintem is a franciáké, informatív, felismerhető, egyedül talán a színek, a trikolór lehetne súlyosabb (az olaszoké ebben jobb), persze olimpia ez most nem VB/EB

tsirche
 2016.04.17. 22:11   5. hozzászólás 
Profil
 
Engem ez a logo egy morcos Hitlerre emlékeztet, minden a helyén van: a bajusz, a szemöldök a fésült haj, minden!

RRomeo
 2016.04.17. 18:20   4. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
 
OK, kezdem a sort. Nekem nagyon nem tetszik. Nem indultam a pályázaton by the way, nem is tudtam róla, de még szerencse :-)
Az a baj vele, hogy túl bonyolult, sok a részletelem amiből összeáll ez egy JÓ logonál sosem szerencsés állapot. Nem tudom lehet-e példát mondani olyanra, ami nagyon sikeres logo és ilyen sok apró elemből áll össze. Persze így a kis mérethez jelentősen egyszerűsített verzió is kellett (csak a szabadság szobor szimbólum - ezt annyira nem mutogatják), mert képzeld már el ezt a megjelenést igen kicsiben, pl. egy kulcstartón, vagy vékony szallagon... plusz adott esetben jóval kevesebb (akár egy) színnel. Valahogy az egész nem fog meg, nem elég kiemelkedő, nem könnyen értelmezhető bárki számára önmagában, széteső stb. Ha azt írom alá, hogy fürdőmedencés disco/szülinapi/szilveszteri stb. party akkor lehet hogy sokkal inkább passzol. Nem a kivitelezéssel van baj, a körítés is jó (a magyarázó videó szerintem egyébként jobb, mint maga a logo - kérdés viszont persze ilyenkor, hogy szerencsés-e az, hogy külön magyarázni kell az egészet egy videóban). Az ötlet maga nem fog meg igazán, főleg így, a többi mellett. A párizsi tetszik talán legjobban, abban van jó ötlet, a 24 és a város szimbóluma az ország színeivel stb.
Fontos lenne, hogy bejöjjön az embereknek a megjelenés, mellé tudjanak lelkesen állni (ami kellene révén pénz a másik országokhoz képest nem lenne elég rá így sok-sok személyes támogatás tudná csak lehetővé tenni - nem anyagira gondolko persze hanem felajánlott munkák stb.) mert ez valamit reprezentál ami nagy, közös, nemzeti összefogás. Ez magasztos, komoly dolog, ehhez képest ez a logo kifejezetten "infantilis" érzetű, túlontúl játékos. OK, nem feltétlen az ovi falára kell rakni, de nem tudom hogy festene ez jól egy olimpiai láng oldalán... Értem én, hogy Szabadság szobor meg Duna, de kb. senki külföldi nem ismeri ezt a szegény szobrot a Gellérten (ami ráadásul miért lett gyászos fekete?), akkor már a Parlamenttel - Lánchiddal mint általános, jól (tudom unalomig) ismert szimbólummal lehetett volna jobban erőlködni - azt világszerte nagyon jól ismerik Budapesttel kapcsolatban (aki töltött már fel képet fotómegosztóra az épületről tudja miről beszélek). Annak meg neki sem kezdek hogy akár ló szimbólum (na nem Rohan, csak mint a nemzet anno), vagy magyar értékek, tradíciókból merítés stb. Hülyeségnek hangzik, de manapság mikor egymást érik a terrorcselekmények valaki megjegyezte a FB-on hogy az ötkarika "szétrobbantása" és logová építése nem biztos hogy szerencsés ötlet - márpedig ebben pont ez a plusz...
A konfettik nélkül egy fokkal jobb, azokkal viszont kicsit még ujjlenyomat(olvasó) érzete is van, annyira sok.

Máris akad pár mém a témában ami nem tudom hogy pozitív-e, hisz gyakorlatilag kiröhögik a megjelenést. Mellékelek egyet :-)

Egyetlen pozitívumot tudok megemlíteni, a többi pályázó város logojától ez tényleg markánsan más, és elüt.

Morning Show elég hallgatott, ők is a nemtetszésüknek adtak hangot:
https://soundcloud.com/morning-show-hu/megv...

APTeam
 2016.04.17. 17:55   3. hozzászólás 
ProfilWeb
 
Cikk a közönségszavazás problémájáról:
http://index.hu/tech/2016/04/12/konnyeden_e...

APTeam
 2016.04.17. 17:54   2. hozzászólás 
ProfilWeb
 
Az eredeti pályázat anyaga, részletei, kiírás, zsűri:
http://olimpia.designterminal.hu/

A beérkezett pályaművek (kérdés meddig lesz meg az oldal - 67 pályázat van kint, kicsibe mellékeljük képként):
https://palyazat.arthungry.com/olimpia2024

APTeam
 2016.04.17. 17:18   1. hozzászólás 
ProfilWeb
 
Elég nagy port vert fel hogy a 2024-es budapesti olimpiai pályázatra kiírtak egy pályázatot, és a beérkezett pályaművekből közönségszavazással szerettek volna választani, majd miután persze kiderült hogy az egész semmi perc alatt meghackelhető, a végén zsűri döntött és választotta a következőt (lásd kép) ami a Graphasel Studio alkotása. A logo poénja egyébként az, hogy az olimipai ötkarika darabjaiból van összeállítva.

Ti mit gondoltok? Kiváncsian várjuk a benyomásokat véleményeket, szakmai hozzászólásokat!


Íme a teljesség igény nélkül néhány link a témában:

- A logo-ról a készítő oldalán:
http://graphasel.com/portfolio-posts/olimpi...

- A budapesti olimpiai pályázat hivatalos oldala:
http://www.budapest2024.org/

- A közönségszavazatos nyertes logo:
http://logopalyazat.budapest2024.org/index....

- Index cikk tetszik-e szavazással (a logo a post felralásakor 2/3 arányban veszít):
http://index.hu/sport/2016/04/14/elkeszult_...

- Origo cikk - Szétszedhető és szerethető a budapesti olimpiai logó:
http://www.origo.hu/gazdasag/20160414-budap...

- Budapest 2024 BID launch film, nagyon pozitív sok vigyorgó, boldog (stock) emberrel:
https://youtu.be/3d10famI0oU

- A logot bemutató stop motion kisfilm (jobb mint a logo) - Budapest 2024 BID logo film
https://youtu.be/Q20e99gYTcI
a közönségszavazatos nyertes
 Időrendbe: növekvő
Oldalak: 1/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra