rssfacebook

 

 3D /  Kritikák: befejezett munkák / A Place to Share with Her


A Place to Share with Her
   

 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 1/1
db/oldal:
Létrehozó:  sadypisten  2018.01.24. 00:00 
SzerzőHozzászólás
sadypisten
 2018.01.24. 00:00   1. hozzászólás 
ProfilWeb
 
Lezárult az Evermotion idei versenye. Helyezés nem lett, de itt az én munkám :)

RRomeo
 2018.01.24. 00:00   2. hozzászólás 
ProfilE-mailWeb
  1. hozzászólás  
Nagyon hangulatos! Jöhetne egy wire is róla meg némi infó a készítésről, pl. mennyi idő alatt, mivel stb. :-)

sadypisten
 2018.01.24. 00:00   3. hozzászólás 
ProfilWeb
  2. hozzászólás  
Köszi :)

Konkrét wire nincs, pár WIP rendert viszont csatolok ehhez a hozzászóláshoz.

Nagyjából egy hétvége alatt készült el nagy része. Elkezdtem valamikor decemberben, volt egy ötletem, de a karácsonyi-szilveszteri "szünetben" eléggé leült a dolog. Aztán vettem elő egy hétvégén, valamikor január elején, akkor csináltam meg a scatter-ök nagy részét, illetve elkezdtem PS-elni.

Maguk a fák és a növényzet nagy része stock modell, valamelyik evermotion-ös pakkból, némi színezgetéssel.

A tábortűz és környéke saját modellek. A sátor, a farönk, a két tuskó, a sátor, a tűzrakás.

Szép lassan el is készült nagyjából 4-5 nap alatt a teljes kép. Az utolsó simítás az volt, hogy ráraktam magam még utómunkában :)

Maga a scene 3ds max-el készült, Corona-val rendereltem, ennek a lightmix része borzasztó jó lehetőségeket biztosít utómunkában, és az utómunka természetesen Photoshop-ban készült. Nagyjából ennyi.

Tamás
 2018.01.24. 00:00   4. hozzászólás 
ProfilWeb
  1. hozzászólás  
Szép lett gratulálok! Még ha nyerni nem is sikerült.Végig néztem a nyertes munkákat meg a pályázatokat. Én is adtam be munkát de sajnos beteg voltam és eléggé összecsaptam. Nem is bíztam semmiben, de ha már foglalkoztam vele gondoltam beküldöm. Ettől függetlenül.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem elég sekélyesek nyertes munkák. Félre értés ne essék nem akarok megbántani senki, de egy két kép ami díjat kapott kb tucat Pinterest kép. Talán a Szibériás UAZ dobbantotta meg a szívem igazán, meg a lebegő bódéházak.

sadypisten
 2018.01.25. 00:00   5. hozzászólás 
ProfilWeb
  4. hozzászólás  
Ha egészen őszinte akarok lenni, nekem is vannak fenntartásaim a díjazott képekkel kapcsolatban. Az első helyezett is olyan, amiből szerintem volt jobb a nevezők közt (hasonló téma rengeteg volt), a második helyezett, ami tetszik is, a harmadik pedig nagyon a "meh" kategória. Nálam ugyanez igaz a különdíjasokra is, ott ráadásul egyedül a második fedi le a verseny témáját, de az meg egy fotó másolata. A honorable mention-ök közt a hajós, az UAZ-os, ami szerintem simán végezhetett volna előkelőbb helyen is, az ott szereplő utolsó kép pedig számomra felfoghatatlan. Az egyik egy simán csak korrekt archviz kép, a harmadik pedig egy ultragiccses interior.

Tamás
 2018.01.25. 00:00   6. hozzászólás 
ProfilWeb
  5. hozzászólás  
Ja egyetértek teljesen. Nálam az csónakos evezős betette a kaput kicsit..
gondolom igyekeznek egyébként vegyesen öszeválogatni a nyerteseket, hogy ne feltétlen egy sémára épülő képek kerüljenek be. Ettől függetlenül ez, a giccses interioron nem változtat.

sadypisten
 2018.01.25. 00:00   7. hozzászólás 
ProfilWeb
  6. hozzászólás  
Érdemes egyébként elolvasni a hozzászólásokat a győztes képek alatt. Mármint, itt: https://evermotion.org/articles/show/10951/...

Rávilágítanak konkrétan arra, hogy a kenus kép és a harmadik helyezett is fotó másolás. Ami nem baj alapvetően, csak ugye a zsűri mondta, hogy az eredeti ötletet értékelik. Ehhez képest a helyezettek közt is van, ami abszolút nem eredeti. De még csak nem is kimondottan jó kép. Azért lett volna miből válogatni, ehhez képest nem a ténylegesen technikailag és összességében is legjobb képek nyertek.

Tamás
 2018.01.25. 00:00   8. hozzászólás 
ProfilWeb
  7. hozzászólás  
Huuh ezeket ne mis olvastam. Azért elég keményen odaszólnak egy-két kommentben. Meg kell hagyni tök jogosan. A story tellinget eléggé hangsúlyozták a kiírásban, mondjuk ehhez képest a mintaképek között is volt olyan sima csend élet, vagy archviz kép, amit nem is értettem mit keres ott, kivétel mondjuk a borítóképes tengerpart, vagy Marek Denko féle autós srác. Minimum az lett volna a kaliber, és ilyen szempontból a te képednek is elég jó storyja van amit a cím össze is foglal szerintem korrektül. De az első helyezett egy korrekt environment.
Másik hogy a lightingot emelik ki, én ezt se értem sok helyen, mi volt akkora truváj egy két képen, a fancy naplementén kívül.

sadypisten
 2018.01.25. 00:00   9. hozzászólás 
ProfilWeb
  8. hozzászólás  
Azért abban a mezőnyben, ami volt, nem raknám a képem túl előkelő helyre :)
Csak azt mondom, hogy ezeknél sokkal jobb képek maradtak le, még a honorable mention-ről is.
Tény, hogy az első helyezett egy nagyon szép environment, de pl shading szinte nulla, mert ugye nagyrészt stock cuccokkal van az is tele. Ilyen szempontból nekem a második a kedvenc, ha szigorúan a helyezetteket nézzük. Van sztori, iszonyat mennyiségű munka benne, saját modellek, szép anyagok, jó világítás. Egyébként a lighting ilyen szempontból inkább a hangulat megfogása, mint tényleges bűvészkedés a fényekkel. Nálam is csak egy hdri van, meg a tábortűz, aztán csókolom.

Egyébként ilyen szempontból én a legkevésbé az utolsó előtti honorable mentiont nem értem. A giccses interior feletti. Szép, meg minden, de csak egy közepesen jó archviz kép, még abból sem kiemelkedő. Ott aztán tényleg nulla minden, ami a kiírásban szerepel, főleg a sztori :)

Tamás
 2018.01.25. 00:00   10. hozzászólás 
ProfilWeb
  9. hozzászólás  
Példaként hoztam fel a dolgot :). De ja abszolúta hangulat megfogása, viszont sok helyen akkoris hibádzik, vagy inkább semmitmondó számomra.
Másik, hogy változtattak a szabályokon menet közben. Mert sokan kérték, hogy ne legyen gond ha már piblikálva van a pályamű. Azért ez erőss kicsit..nekem is volt már kész képem amit szívesen küldtem volna, de nem néztem pl naponta a szabálykönyvet. Tök jogosan vannak felháborodva, hogy elhitelteleníti az egész contestestet ez a dolog.

sadypisten
 2018.01.25. 00:00   11. hozzászólás 
ProfilWeb
  10. hozzászólás  
Kimondottan a versenyre készült alkotás kellett, ezen nem variáltak, csak hogy megengedték, hogy máshol is publikáld az eredményhirdetés előtt. Én is azért csak tegnap raktam fel, mert azt hittem, van ilyen szabály. Egész pontosan volt :)

De igen, ez most elég hülyén veszi ki magát. Tavaly előtt is ez volt egyébként a loftos pályázaton, ott a harmadik helyezett valami borzalom volt, és az első is kb azért nyert, mert szénnédolgozta magát a képpel. Pedig ott az szerepelt a leírásban, hogy olyan loftot kell csinálni, ahol szívesen élnél és dolgoznál. Ehhez képest egy random steamounk cuccokkal élhetetlenül teleszórt, abszolút használhatatlan tér lett a győztes. Nekem kimondottan az a kép sem tetszett, bár megvoltak az értékei, de full nem passzolt a kiíráshoz. Tavaly viszont a secret garden egész korrektül volt értékelve, ott igazából a honorable-ök közt volt pár kérdéses kép.

Tamás
 2018.01.25. 00:00   12. hozzászólás 
ProfilWeb
  11. hozzászólás  
Ja van benne igazság. Nekem a secret gardenes annyira nem jött be, mármint a téma se. A loftosnál a steam punk dolog bejött, de ja voltak érdekesség ott is.
A summer in the city viszont erőss volt baromi, sztem ott elég korrekt képek kaptak helyezést, mind témát illetőleg, mind technikai megvalósítás szintjén.

sadypisten
 2018.01.25. 00:00   13. hozzászólás 
ProfilWeb
  12. hozzászólás  
A felsoroltak közül egyedül a loftoson indultam. Helyezésre nem számítottam, mert ott én is fotót másoltam. De ezek szerint az sem kizáró ok :)
Igazából annál éreztem, hogy nem volt valami jó az értékelés. Korábban nem volt vele problémám, aztán a secret garden helyretette a dolgot, és most megint fura. Egyébként azóta ilyen érdekes a dolog, mióta nincsenek nagyobb nevek a zsűriben, csak az Evermotion értékel.
 Időrendbe: csökkenő
Oldalak: 1/1
db/oldal:


SegítségKészítőkJogok
Bezár
Olvasd elÍrj
Tovább az oldalra